Νέο Σύστημα Διαύγειας

Την 2η Ιουνίου 2014 θα γίνει η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του νέου συστήματος “Διαύγεια” για το σύνολο των υπόχρεων φορέων.

Στα πλαίσια διεύρυνσης της διαφάνειας στο Κράτος και σε συνέχεια της τροποποίησης του Ν. 3861/2010, στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η ριζική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος “Διαύγεια”. Το νέο σύστημα είναι αναβαθμισμένο τεχνικά και επιχειρησιακά σε πολλά σημεία, προσφέροντας επιπλέον νέα σημαντική λειτουργικότητα. Βασικοί στόχοι είναι η διευκόλυνση των φορέων στην ανάρτηση αποφάσεων αλλά και του πολίτη στην αναζήτηση της πληροφορίας, συνεχίζοντας να παρέχει ανοιχτές μεθόδους για την επεξεργασία των στοιχείων που διατηρεί από τρίτα συστήματα.

 

Για την ομαλή μετάβαση στο νέο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καλείστε για το αμέσως επόμενο διάστημα και έως τις 29 Μαΐου να κάνετε ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ στο πιλοτικό περιβάλλον του νέου “Διαύγεια” https://test3.diavgeia.gov.gr/ (Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη 10599_2 (δυνατότητα ανάρτησης) με κωδικό πρόσβασης User@10599 ή το όνομα χρήστη 10599_1 (διαχειριστής φορέα) με κωδικό πρόσβασης User@10599) και να αναφέρετε οποιοδήποτε τεχνικό ή επιχειρησιακό ζήτημα στην ηλεκτρονική φόρμα Helpdesk, https://test3.diavgeia.gov.gr/contactForm , (διαθέσιμη μετά τις 20/5/2014).

Οι δοκιμαστικές αναρτήσεις που κάνουν οι χρήστες στο πιλοτικό περιβάλλον ΔΕ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ. Πριν από την 2η Ιουνίου θα ισχύουν μόνο οι αναρτήσεις που γίνονται στο υφιστάμενο περιβάλλον του ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Εκπαιδευτικό υλικό (εγχειρίδια χρήσης και εκπαιδευτικά βίντεο) μπορείτε να βρείτε στο https://test3.diavgeia.gov.gr/educationalMaterial .

Για το σύστημα αυτόματων αναρτήσεων και διαλειτουργικότητας παρακαλούμε ενημερωθείτε στην σχετική ιστοσελίδα https://test3.diavgeia.gov.gr/api/help .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>