Monthly Archives: September 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι για το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και μέχρι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 δε θα λειτουργούν στο σύνολό τους οι εφαρμογές του Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που φιλοξενεί το σύστημα.

Παρουσίαση του «Προγράμματος Διαύγεια» στη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Νομοθετική Διαφάνεια του Open Government Partnership (OGP)

 

Το «Πρόγραμμα Διαύγεια» παρουσιάστηκε ως βέλτιστη πρακτική στη Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για τη Νομοθετική Διαφάνεια (Legislative Openness) της διεθνούς πρωτοβουλίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – Open Government Partnership (OGP) που έλαβε χώρα στο Μαυροβούνιο από 15-16 Σεπτεμβρίου 2014. Στη συνάντηση συμμετείχαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το «Πρόγραμμα Διαύγεια» παρουσιάστηκε υπό τον τίτλο «The Transparency Initiative in Greece: Providing online access to all laws, government acts and decisions» και αναδείχθηκε η σχέση του με τη νομοθετική διαφάνεια. Ειδικότερα τονίστηκε ότι το «Πρόγραμμα Διαύγεια» αποδίδει μια μοναδική εικόνα της νομοθετικής δραστηριότητας και της εφαρμογής της από το δημόσιο τομέα, αφού στην πλατφόρμα κάθε δημόσιου φορέα εμφανίζονται:

– τα νομοθετικά κείμενα που προτείνει,

– οι κανονιστικές πράξεις που εκδίδει,

– οι μεμονωμένες πράξεις και αποφάσεις προς εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων.

Η παρουσίαση στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία ενώ έγινε αντιληπτή και προκάλεσε ενδιαφέρον η καινοτομία του Προγράμματος, όσον αφορά στο περιεχόμενο, τις νομοθετικές προβλέψεις, το μοντέλο οργάνωσης και την τεχνολογική υποδομή και τις εφαρμογές.