Eνεργοποίηση χρηστών API από τους Διαχειριστές Διαύγεια των φορέων

Mε την την παρ. 4 του άρθρου 5 της 14492 ΕΞ 2021 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 2157) , όπως  εξειδικεύτηκε με την παρ. 3 της 10455 ΕΞ 2022/18.03.2022 (ΑΔΑ: 9ΙΒΦ46ΜΤΛΠ-4ΞΚ) εγκυκλίου, η ευθύνη ενεργοποίησης της δυνατότητας χρηστών να αναρτούν μέσω διεπαφής προγραμματισμού (χρήστες API) ανατέθηκε στους Διαχειριστές του Προγράμματος Διαύγεια του κάθε φορέα.

Η σχετική παρέμβαση στο σύστημα έχει ολοκληρωθεί και πλέον αιτήματα για την απόδοση δικαιωμάτων API δεν θα δρομολογούνται στην υπηρεσία μας, αλλά στους Διαχειριστές Διαύγεια του εκάστοτε φορέα, οι οποίοι δύνανται να αποδίδουν/αφαιρούν τον ρόλο API Consumer από την καρτέλα “Δικαιώματα” του κάθε χρήστη (από την διαδρομή Αρχική-> Διαχείριση Χρηστών->Επεξεργασία Χρήστη).

Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω χρήστες μπορούν να αναρτούν μόνο μέσω API και όχι από την ιστοσελίδα του Διαύγεια.

Οπως σημειώθηκε και με την προαναφερόμενη εγκύκλιο οι Διαχειριστές θα πρέπει να τηρούν πλήρες, τεκμηριωμένο αρχείο με τις ενέργειές τους για την απόδοση δικαιωμάτων API.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>